EXCLUSIV presence ...

Postata la data de : 02-05-2011
EXCLUSIVE Drinks presence ...


Bamboo




Player




Kristal




O zi exclusiva ...

Bauturile preferate ale vedetelor...

Postata la data de : 13-02-2013

Jay-Z, Beyonce, Rihanna, Jamie Foxx, Will Smith, Leonardo DiCaprio si multe alte staruri prefera sampania Armand de Brignac in timp ce James Bond, celebrul agent 007 este fanul sampaniei Bollinger.

Belvedere Vodka este preferata multor staruri din SUA cum ar fi Rihanna si Jones Grace in timp ce superstarul Jennifer Lopez adora Crown Royal Whisky.

Sampania Dom Perignon este preferata multor vedete printre care:Marylin Monroe, Claudia Schiffer si Paris Hilton.

Cand vine vorba de cognac nici un brand nu este atat de popular printre staruri ca Hennessy.Intrebati marile vedete, cum ar fi R.Kelly, Kanye West, Lil Jon, Ne-Yo, 50 Cent, ei iubesc cognacul Hennessy.

Elton John si Christian Dior prefera in schimb cognacul Remy Martin.

Frank Sinatra a fost un mare fan al lui Jack Daniel's,legenda spune ca a fost chiar inmormantat cu o sticla de Jack in buzunar.

Marelui scriitor si bautor Ernest Hemingway ii placea la nebunie sa bea Mojito la Bodeguita del Medio din Havana, Cuba. Daca reteta prozei lui ramane un mister, reteta clasica a bauturii e la indemana oricui: rom alb, zahar, suc de lamaie, apa minerala si menta.

Oscar Wilde nu se incurca cu bauturi joase in grade si, din acest motiv, favoritul lui era absintul, despre care spunea: "In prima faza e ca si cand bei o bautura obisnuita, in cea de-a doua incepi sa vezi lucruri monstruoase si crude, dar daca peseverezi vei intra in faza a treia, in care lucrurile pe care le vezi, sunt minunate".

William Faulkner bea Mint Julep, un coctail facut din bourbon, menta, zahar si apa. El era unul care credea ca scrie mai bine dupa ce a baut putin whisky si tinea mereu o sticla pe biroul lui. "Nu exista whisky prost. Se intampla ca unele whisky-uri sa fie mai bune decat altele", zicea el.

Este de notorietate pasiunea personajelor din schitele lui Ion Luca Caragiale pentru „spirtoase” sau bere. In buna masura, acest lucru a fost valabil si pentru scriitor, care nu-si refuza niciodata placerea de a bea o bere sau doua cu prieteni precum Alexandru Vlahuta sau George Cosbuc. Fie ca mergea la legendara „Terasa Oteteletanu” (care era amplasata in zona actualului Palat al Telefoanelor din Capitala), fie la „Caru’ cu Bere”, Caragiale era tot timpul cu o halba in fata.


O zi exclusiva...


 

Winston Churchill, 1874 -1965

Postata la data de : 14-02-2011
“ Regula mea de viata, un ritual sacru, este sa fumez trabucuri si sa beau alcool inainte, dupa si daca este nevoie in timpul fiecarei mese, si in intervalul dintre acestea. ”

Cele mai scumpe beri din lume...

Postata la data de : 04-10-2012

Cand vine vorba de bautura, ne gandim la bere ca la o alternativa ieftina.Exista persoane care nu se dau in laturi de la a cheltui sume astronomice pe cea mai ieftina si mai comuna bautura alcoolica din lume: berea.
Pasionatii de bere se pot bucura de niste sortimente deosebite, care au in compozitia lor o serie de ingrediente speciale sau au conditii de fabricare diferite, comparativ cu tipurile de bere obisnuite.
Iata cateva dintre cele mai scumpe branduri de bere din lume.

Sapporo's Space Barley
Sase sticle de bere Space Barley produsa de Sapporo costa 110 de dolari, concentratia de alcool fiind de 5,5%. In 2006, oamenii de stiinta japonezi si rusi au testat conditiile de crestere ale orzului in spatiu. Acestia au adus seminte de orz pe Statia Spatiala Internationala si le-au plantat in Modulul Zvezsa Service. Dupa mai multe luni pe orbita, a patra generatie de orz a fost adusa pe Pamant, iar producatorul de bere japonez Sapporo a folosit-o pentru a cre prima bere spatiala din lume.

Crown Ambassador Reserve
Berea Crown Ambassador Reserve este comercializata la pretul de 90 de dolari pentru o sticla de 750 ml. Concentratia de alcool este de 10,2%. Aceasta bere este tinuta timp de 12 luni in butoaie de stejar provenite din Franta, iar apoi este lansata pe piata in sticle de sampanie. Compania australiana Crown propune berea Ambassador ca o alternativa la vin. Producatorul australian a produs de patru ori aceasta bere din 2008, fiecare editie cuprinzand 8.000 de sticle.

Tutankhamun Ale
Unii sustin ca aceasta bere este facuta dupa cea mai veche reteta din lume. Este posibil ca aceasta sa fi fost bautura cu care se racoreau egiptenii dupa o zi grea de munca la constructia Piramidelor.
Tutankhamun este fabricata in Cambridge, insa reteta a fost gasita in Templul Reginei Nefertiti, construit in jurul anului 1300 inainte de Hristos.
Berea poarta numele fiului vitreg al acesteia. Daca ne gandim ca bautura aceasta ar merita sa stea intr-un muzeu, ne dam seama ca, de fapt, merita banii.
Este comercializata la pretul de 75 de dolari pentru sticla de 750 ml. In 1990, arheologul Barry Kemp a dezgropat Fabrica de Bere Regala a reginei Nefertiti.
Acolo a gasit zece camere cu bere, fiecare din acestea continand urme din stravechea bere egipteana. Cu ajutorul unui microscop special, colegul lui Barry Kemp, Delwen Samuel a analizat resturile de bere dintr-un recipient vechi de 3.250 de ani.
Cercetatorii au colaborat apoi cu producatorul de bere scotian Jim Merrington, care a realizat 1.000 de sticle avand la baza berea din perioada reginei Nefertiti. Prima sticla s-a vandut la un pret de 7.686 de dolari, dar apoi pretul a fost redus la 75 de dolari.
Cativa ani mai tarziu, fabrica de bere Merrington s-a inchis.

Sink the Bismarck
Produsa de Brewdog are un pret de 80 de dolari pentru sticla de 375 de ml, concentratia de alcool fiind de 41%. Botezata dupa cel mai mare vas de razboi al nazistilor, Sink the Bismark a fost lansata de producatorul Brewdog pentru a concura cu Schorschbrau, fabrica de bere germana care detinea recordul pentru berea cu cea mai mare concentratie de alcool din lume. Berea Sink the Bismarck a batut recordul, stabilind noi repere in acest domeniu.
Aceasta bere este inghetata si distilata de patru ori, are de patru ori mai mult hamei decat berea obisnuita si este de patru ori mai tare. In plus, este si de 40 de ori mai scumpa.

Samuel Adams' Utopias
Aceasta bere este comercializata la pretul de 150 de dolari pe sticla de 700 ml si are o concentratie de alcool de 27%. Este cea mai scumpa bere din lume. Lansata din doi in doi ani, fiecare lot este depozitat in butoaie de sherry, brandy, coniac si bourbon pentru perioade de pana la 18 ani.
Fiecare instalatie de fabricare a acestei contine si urme de sirop de artar.
Comercializarea berii Utopias este interzisa in 13 state din cauza legislatiei privind concentratia de alcool pe volum.
Daca aveti vreodata ocazia sa beti o sticla de Utopias, probabil ca nu veti mai putea bea vreo altfel de bere. Niciodata. Unii spun ca gustul acesteia este de... Rai.
Dupa aspect,ati putea sa o confundati cu coniacul intrucat este ambalata intr-o sticla placata cu cupru.

Schorschbrau's Schorschbock 57
Berea Schorschbock produsa de Schorschbrau a fost comercializata la un pret de 275 de dolari pe sticla de 330 ml, avand o concentratie de alcool de 57,5%. Lansata in octombrie 2011, Schorschbrau's Schorschbock 57 este berea cu cea mai mare concentratie de alcool din lume. Au fost produse numai 36 de sticle din aceasta bere, fiecare avand un pret de 200 de euro. Cei care au gustat aceasta bere neagra au spus ca are o aroma de fum si nuci, cu urme de stafide si, bineinteles, alcool.

Carlsberg's Jacobsen Vintage
Berea Jacobsen Vintage produsa de Carlsberg are un pret de 400 de dolari pe sticla de 375 ml si o concentratie de alcool de 10,5%. Compania daneza Carlsberg a lansat in 2008 asa numita "trilogie veche", pentru a concura cu piata de lux a vinurilor. Acest vin din orz este maturat in butoaie din stejar in Suedia si Franta timp de sase luni si are gust de vanilie si cacao.
Este vanduta in restaurantele de lux din Copenhaga, iar pana acum au fost fabricate 600 de sticle pe an din 2008 pana in 2010. Fiecare sticla are data de expirare in 2059.

Brewdog's The End of History
Berea The End of History, produsa de Brewdog, are pretul de 765 de dolari pe sticla de 330 ml si o concentratie de alcool de 55%. Este a treia bere cu cea mai mare concentratie de alcool din lume si se afla pe locul al doilea in topul celor mai scumpe beri din lume. Berea blonda belgiana este amestecata cu urzici si boabe de ienupar din tinuturile muntoase scotiene, iar apoi este inghetata si distilata de mai multe ori. Exista numai 12 astfel de sticle in intreaga lume.

 
O zi exclusiva ...

Despre cognac....

Postata la data de : 08-10-2012

Cognacul este bautura barbatilor rafinati si stilati, a oamenilor de afaceri si a bogatilor lumii. Fie ca iei o cina cu un partener de business sau te relaxezi dupa o zi grea la birou, un pahar de cognac este cea mai potrivita bautura.
Cu o istorie de secole in spate, cognacul se savureaza prin tehnici bine studiate de cei pasionati, si care nu pot fi incalcate.
Numele bauturii vine de la regiunea "Cognac", din Franta, recunoscuta de secole ca fiind una dintre cele mai pretioase producatoare de vinuri. Aici s-au nascut bauturi rafinate inca din secolul al treilea al erei noastre.
Istoria cognacului este presarata cu nume de regi si aristocrati, razboaie si oameni de afaceri. In ciuda vremurilor tumultoase prin care a trecut, produsul a continuat sa devina din ce in ce mai bun si mai apreciat, secol dupa secol. Unii se refera la cognac ca fiind "spiritul zeilor".

Servirea si degustarea cognacului, o arta formata de-a lungul secolelor

In primul rand, este necesar sa alegi paharul potrivit, cel mai recomandat fiind cel in forma de lalea. In acesta, vei turna nu mai mult de 20 - 25 mililitri de cognac, dupa care vei incalzi paharul in palma mainii timp de 8 - 10 minute.
Pentru a avea o experienta completa, trebuie sa-ti pui in functiune toate simturile, asa ca pasul urmator va fi sa privesti bautura. Ridica paharul in aer, in dreptul luminii, si bucura-te de culoarea cognacului, aceasta fiind un indicator al varstei. Cu cat are o nuanta mai deschisa, cu atat este mai tanar.
In continuare, miroase bautura apropiindu-ti marginea paharului de nas. Agita paharul si miroase din nou. Cognacul ascunde multe esente, florale (violeta, iris, trandafir) sau de fructe (para, cireasa, caisa, pruna, grapefruit, iasomie, nuca sau piersica).
Abia de acum poti gusta din cognac, insa trebuie sa lasi aromele sa-ti danseze pe limba. Cognacul se potriveste foarte bine cu ciocolata si cafeaua, insa si cu un trabuc sau o pipa de calitate.

Iata topul celor mai scumpe cognacuri:

$5,000     - Courvoisier L'Esprit Decanter.Facut dintr-o varietate de amestecuri, dintre care unele dateaza de la Napoleon I, Duhul lui Courvoisier cu o tenta de fum, contine arome de scorÅ£isoara si cu flori uscate de caise. Initial gustul este puternic dar dupa degustare acesta devine moale-dulceag.
$5,500     - Jenssen Arcana. In varsta incepand de acum 98 de ani, pastrat in butoaie de stejar, Arcana lui Jenssen este un liqeur puternic, concentrat si extraordinar de fin, imbutelierea lui facandu-se doar la cerere, in recipiente sigilate si cu certificat de provenienta .
$6,000     - Hine Triomphe Talent De Thomas Hine Crystal Decanter. Fiecare flacon de Hine high-end Talent Thomas este imbuteliat intr-un decantor Baccarat si apoi plasat in trabuc Humidor, realizat din abanos si mahon Maccasar de Honduras recoltat efectiv in anul in care s-a fabricat licoarea.Acest mod de pastrare ajuta la pastrarea Duhului buchetului floral delicat.
$6,400     - Frapin Cuvée 1888. Un amestec rar de cognacuri din rezervele de Frapin, Vintage este imbuteliat sub un dop de aur de 24 de karate intr-un decantor twisty cristal care arata ca un recipient de la o scena Shakespeare-na. Cu arome dulci Flowery combina multe condimente, miere si note de vanilie prajita.
$7,500     - Martell Creation Cognac In Handcarved Baccarat Decanter. Cognacul lui Martell este o reinterpretare rara a unui prim lot produs la inceputul secolului 19. Extra Large are o aroma fina care incepe cu fructe uscate si marmelada si note de lemn de cedru bland si nuci.
$7,900     - Le Voyage de Delamain. Un amestec de cognacuri din Delamain Le Voyage este imbuteliat in decantoare de cristal 500, dintre care majoritatea au fost repede achizitionate de colectionari dornici. Se zvoneste ca are un gust complex alternand intre blandetea "pielii rusesti" si tutun, plus arome de cafea si mirodenii de Est.
$12,900    - Hardy Perfection 140 years Cognac. Se presupune ca este cel mai vechi cognac neamestecat, cunoscut al lumii , aceasta oferta de la Hardy a fost limitata la 300 decantoare cristal Daum. Este un cognac foarte rar despre care se spune ca are gust de cafea, ciocolata si stejar.
$55,000    - Remy Martin Cognac Black Pearl Louis XIII .Acest atent splicuit Remy Martin de culoarea chihlimbarului, Louis XIII Black Pearl ajunge in gura ta, degustarea devenind un vis real. De la 40 la 1.200 de ani s-au incercat 100 de cognacuri amestecate impreuna. Se spune ca mirosul de flori, fructe si condimente, este completat de un amestec cu aroma de ghimbir, scortisoara si trabucuri cubaneze.
$200,000   - Hennessy Beaute du Siecle Cognac. Introduceti o cheie de bronz si sticla de cristal Baccarat, denumita generic ,"frumusetea secolului", se va ridica pe o tava deodata cu ridicarea capacului. Gazduita intr-o folie de aluminiu topit si reflectat de caseta din sticla, acest amestec combinat din rezervele de Hennessy are o vechime intre 47 si 100 de ani.
$2 million - Henri IV, Cognac Grande Champagne. Un elixir mixt produs pentru prima data in anul 1776 de catre descendenti directi ai regelui Henri IV. Fiecare lot de Henri IV Dudognon Heritage este pastrat intr-un butoi peste 100 de ani si plafonat in interiorul unei sticle placate si in interior si la exterior cu aur, aur alb de 24 karate si diamante.6500 de sticle au fost produse in lume.


Cine a gustat macar una din aceste licori  este rugat sa ne impartaseasca din impresii!



O zi exclusiva...

Noutati

EXCLUSIV Drinks presence ... Bamboo, Bellagio, Bellucci, Cafeneaua Actorilor, Barocco, Expirat, Fratelli, Kult Kazeboo, Kristal, Armada Club, B52 The Club, Babylon, Chicago, Club 99, Club A, Club Fabrica, Maxx, Maya, Coyote, Player, Obsession, Tribute ...

02-05-2011

Bauturile preferate ale vedetelor...

13-02-2013

Winston Churchill, 1874 -1965

14-02-2011

Cele mai scumpe beri din lume...

04-10-2012

Despre cognac....

08-10-2012
Urmareste-ne pe
facebook twitter in key
Viziteaza magazinul Exclusivedrinks.ro pe ShopMania