Sambuca Romana
Lichior aromatizat cu anason stelat dar si soc, zahar, dar pe langa toate acese ingrediente, o parte importanta din cultura italiana.
Sambuca poate fi savurata in multe feluri diferite, dar modalitatea in care o beau majoritatea italienilor (in special cei din Roma) este “con la mosca”. In traducere libera asta inseamna sambuca cu muste, si este servita intr-un snifter (pahar pentru brandy) sau orice pahar larg, unde se adauga trei boabe de cafea. Boabele de cafea sunt de obicei ornamentale dar pot fi mancate pentru a imbogati aroma lichiorului; cele trei boabe reprezinta: sanatate, fericire si prosperitate. Sambuca poate fi servita si simpla, cu gheata, cu putina apa si poate fi si un shot interesant atunci cand suprafata este aprinsa. Italienii folosesc sambuca si ca indulcitor pentru cafea, numind cafeaua rezultata “caffe corretto”, ceea ce inseamna cafea corectata
Comentarii produs (0)
EXCLUSIV Drinks presence ... Bamboo, Bellagio, Bellucci, Cafeneaua Actorilor, Barocco, Expirat, Fratelli, Kult Kazeboo, Kristal, Armada Club, B52 The Club, Babylon, Chicago, Club 99, Club A, Club Fabrica, Maxx, Maya, Coyote, Player, Obsession, Tribute ...