Categorii Produse
Intrebari recente
Contul meu
Newsletter
Pernod absinthe
Este un lichior obtinut din combinarea unei infuzii de ierburi de absinthe, balsam de lamaie, menta, melasa si alcool.
O parte dintre ierburile de absinthe sunt destul de toxice si foarte amare, de aceea ele reprezinta doar 1.5% din compozitie.
Gustul cel mai pregnant din absint este dat de anason, care este si el inclus in infuzia de ierburi.
Absintul poate fi unul dintre ingredientele cocktailurilor, dar in cantitati infime .
Metoda clasica, frantuzeasca, de servire, necesita un vas mare ("fantana"), de 5-6 litri, umplut cu gheata si apa plata; acesta avea 4, 8 sau 16 robinete, prin care curgea un fir subtire de lichid.
Sub robinet era asezat un pahar tipic pentru absint (mic si cu deschidere larga la gura), cu o masura (40-50 ml) de licoare, iar pe pahar o lingurita specifica, perforata, cu un cub de zahar deasupra.
Se umple apoi cu lichid din fantana, care dizolva si zaharul, iar absintul propriu zis reprezinta intre o cincime si o optime din amestecul final.
Aceasta metoda de servire nu mai este practicata azi decat foarte rar.
La noi, multi barmani flambeaza zaharul si il scurg prin lingurita in paharul plin pe jumatate cu absint, adaugand apoi apa;aceasta este cunoscuta drept metoda "ceha" de servire a alcoolului.
Exista insa si varianta dizolvarii cubului de zahar in apa, fara a fi necesara flambarea.
O parte dintre ierburile de absinthe sunt destul de toxice si foarte amare, de aceea ele reprezinta doar 1.5% din compozitie.
Gustul cel mai pregnant din absint este dat de anason, care este si el inclus in infuzia de ierburi.
Absintul poate fi unul dintre ingredientele cocktailurilor, dar in cantitati infime .
Metoda clasica, frantuzeasca, de servire, necesita un vas mare ("fantana"), de 5-6 litri, umplut cu gheata si apa plata; acesta avea 4, 8 sau 16 robinete, prin care curgea un fir subtire de lichid.
Sub robinet era asezat un pahar tipic pentru absint (mic si cu deschidere larga la gura), cu o masura (40-50 ml) de licoare, iar pe pahar o lingurita specifica, perforata, cu un cub de zahar deasupra.
Se umple apoi cu lichid din fantana, care dizolva si zaharul, iar absintul propriu zis reprezinta intre o cincime si o optime din amestecul final.
Aceasta metoda de servire nu mai este practicata azi decat foarte rar.
La noi, multi barmani flambeaza zaharul si il scurg prin lingurita in paharul plin pe jumatate cu absint, adaugand apoi apa;aceasta este cunoscuta drept metoda "ceha" de servire a alcoolului.
Exista insa si varianta dizolvarii cubului de zahar in apa, fara a fi necesara flambarea.
Specificatii
Pret:
173.0 cu TVA
Cod:
68 % l 0.7 l 6 box
Comentarii produs (0)
Cere informatii - [deschide formular]
Noutati
EXCLUSIV Drinks presence ... Bamboo, Bellagio, Bellucci, Cafeneaua Actorilor, Barocco, Expirat, Fratelli, Kult Kazeboo, Kristal, Armada Club, B52 The Club, Babylon, Chicago, Club 99, Club A, Club Fabrica, Maxx, Maya, Coyote, Player, Obsession, Tribute ...
02-05-2011