Categorii Produse
Intrebari recente
Contul meu
Newsletter
Fernet Branca
Ferneturile sunt bauturi nascute din vechile retete naturiste pentru digestie,pe vremuri, fiind disponibile doar in farmacii, iar gestul de a le bea pe post de alcool ar fi fost echivalent cu ingurgitarea spirtului medicinal in zilele noastre.
Se spune ca originile bauturilor de tip fernet si bitter se afla pe undeva prin Lombardia, unde un alchimist, plictisit sa tot iasa ca sa caute mici cantitati de plante, a ales sa umple un butoi intreg cu toate bunatatile tamaduitoare si sa le lase la macerat in alcool.
Nicio alta bautura nu mai fusese vreodata facuta din atatea ingrediente, iar faptul urma sa devina valabil pentru totdeauna: astazi, ferneturile si bitterurile se intrec in laudele despre care bautura este mai complexa - cu 30, 40 sau chiar 80 de ierburi incluse in reteta.
Primul fernet - si multa vreme singurul din lume - a fost Branca. Alcatuit dintr-un amestec de peste 40 de ierburi si condimente - inclusiv mirt, rubarba, cardamom, aloe, sofran si camomila -, totul macerat in alcool distilat din struguri, Fernet Branca a aparut in 1845, in Milano, ca medicament produs de Maria Scala, maritata mai tarziu Branca. Bautura si retetele se afla pana astazi in proprietatea familiei Branca.
Branca se poate bea si ca aperitiv, si ca digestiv, si alaturi de o cafea, si sec, la temperatura camerei, si cu gheata, si urmat de un „chaser", de obicei bere de ghimbir, si, mai neinspirat, in cocktail-uri cu Coca Cola.
Se spune ca originile bauturilor de tip fernet si bitter se afla pe undeva prin Lombardia, unde un alchimist, plictisit sa tot iasa ca sa caute mici cantitati de plante, a ales sa umple un butoi intreg cu toate bunatatile tamaduitoare si sa le lase la macerat in alcool.
Nicio alta bautura nu mai fusese vreodata facuta din atatea ingrediente, iar faptul urma sa devina valabil pentru totdeauna: astazi, ferneturile si bitterurile se intrec in laudele despre care bautura este mai complexa - cu 30, 40 sau chiar 80 de ierburi incluse in reteta.
Primul fernet - si multa vreme singurul din lume - a fost Branca. Alcatuit dintr-un amestec de peste 40 de ierburi si condimente - inclusiv mirt, rubarba, cardamom, aloe, sofran si camomila -, totul macerat in alcool distilat din struguri, Fernet Branca a aparut in 1845, in Milano, ca medicament produs de Maria Scala, maritata mai tarziu Branca. Bautura si retetele se afla pana astazi in proprietatea familiei Branca.
Branca se poate bea si ca aperitiv, si ca digestiv, si alaturi de o cafea, si sec, la temperatura camerei, si cu gheata, si urmat de un „chaser", de obicei bere de ghimbir, si, mai neinspirat, in cocktail-uri cu Coca Cola.
Specificatii
Pret:
80.0 cu TVA
Cod:
40 % l 0.7 l 6 box
Comentarii produs (0)
Cere informatii - [deschide formular]
Noutati
EXCLUSIV Drinks presence ... Bamboo, Bellagio, Bellucci, Cafeneaua Actorilor, Barocco, Expirat, Fratelli, Kult Kazeboo, Kristal, Armada Club, B52 The Club, Babylon, Chicago, Club 99, Club A, Club Fabrica, Maxx, Maya, Coyote, Player, Obsession, Tribute ...
02-05-2011